Vaihto LED-valaisimiin

Korvaa vanhat halogeenit LED-valaisimilla

LED on nykyajan valaistuksen standardi ja on onnistunut energiatehokkaampana vaihtoehtona korvaamaan halogeenit, hehkulamput ja energiansäästölamput. Uusiin taloihin asennetaan lähes yksinomaan LED-valaisimia, mutta LEDien energiansäästö sekä valaistuksen tuomat mahdollisuudet houkuttelevat siirtymään LED-tekniikkaan myös vanhoissa kiinteistöissä.

Tutustu oheisiin vinkkeihin, joilla esimerkiksi vanhojen halogeenivalaisimien korvaaminen on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi.

Yleisvalaistus remontti- ja saneerauskohteisiin

Tavallisimmat haasteet vanhan kiinteistön valaistusratkaisuja uusiessa liittyvät johdotusten, mahdollisten muuntajien ja katon uusimistarpeeseen. Suositun Comfort Quick -valaisinperheen valaisimet näyttävät parhaat puolensa nimenomaan energiatehokkaina jälkiasennusvalaisimina vanhoissa kiinteistöissä. Näppärä ja monipuolinen valaisin on toimiva vaihtoehto erityisesti yleisvalaistuksen luomiseen.

Vaihda halogeenit LED-valaisimiin

Tavallisesti valaisin vaatii asennettaessa yläpuolelle suojakseen vapaata tilaa, mutta kaikki Comfort Quick -valaisinperheen valaisimet voidaan asentaa myös suoraan eristettä vasten. Suoraan eristettä vasten tapahtuva asennus sekä valaisimen erittäin matala rakenne minimoivat katon laskemistarpeen. Lisäksi valaisinten leveä ja huomaamaton asennuskehys peittää mahdolliset vanhat valaisinten asennusreiät ja tummumat katossa.

Esimerkiksi 230V halogeenivalaisimien korvaaminen Comfort Quick -valaisimella onnistuu todella näppärästi, koska johdotusta ei tarvitse vaihtaa . Monipuolinen Comfort Quick soveltuu niin kotiin kuin julkisiin tiloihin ja saatavana on myös versio ulkokäyttöön.

Yleisvalaistukseen erityisen hyvin soveltuvat jälkiasennusvalaisimet

Tiesitkö? Valaistuksen osuus normaalikokoisen omakotitalon sähkönkulutuksesta perinteisellä valaistuksella on jopa 25 % energian kokonaiskulutuksesta. Vaihto LED-valaisimiin voi siten merkitä jopa 90 % alhaisempia energiakustannuksia.


Säilytä olemassa oleva johdotus ja muuntaja

Vanhojen valaisimien korvaaminen energiatehokkailla LED-valaisimilla on helpompaa kuin koskaan! Integroiduilla pikaliittimillä varustettujen LED-valaisimien asennusedut ovat kiistattomia. Paitsi, että pikaliittimet helpottavat ja nopeuttavat asennusta, samalla on mahdollista säilyttää jo olemassa oleva johdotus, ja useimmissa tapauksissa myös muuntaja sekä himmennin.

Halogeenivalaisimen korvaaminen LED-valaisimella

Jälkiasennukseen sopivat valaisimet

Jälkiasennusvalaisimien käyttökohteita

Remontti- ja saneerauskohteisiin räätälöityjen jälkiasennusvalaisimien tyypillisiä käyttökohteita kodin valaistuksessa ovat esimerkiksi peilikaappien valolipat, keittiön työtasojen välitilat ja kalustehalogeenit ylipäätänsä.

Peitä vanhat asennusreiät katossa

LED-valaisimiin vaihdon ei tarvitse myöskään tarkoittaa katon uusimista tai kattolevyjen vaihtoa, sillä vanhojen valaisimien reikien peittämiseen on olemassa erilaisia kehyksiä. Niillä saadaan vanhat reiät piilotettua, silloin kun reiän koko ei täsmää. Valaisin kiinnitetään asennuskehykseen, ja lopputulos on siisti sekä huomaamaton. Esimerkiksi pienloisteputkivalaisimet jättävät kattoon usein niin suuren aukon, että korvaavaa valaisinta voi olla vaikea löytää. Kehys auttaa etenkin näissä kohteissa.

Kehykset