Asennus

Muuntajan johdon lyhennys

Minulla on 20W halogeenivalo, joka on metrin päässä muuntajasta. Valaisimen johto on kaksimetrinen. Voinko lyhentää johtoa, jottei se vie tilaa?


Vastaus: Kyllä. Huomaa, että tietyillä muuntajilla on vähimmäisetäisyys valaisimiin. Tarkista asia muuntajan tiedoista ensin.

Muista, että halogeenivalojen ohjauksessa on aina hyvä pitää sama johdon pituus muuntajan ja valaisinten välillä. Muutoin jännitehäviöt voivat aiheuttaa erilaisia valomääriä.

Ohjain 12-sarjaan

Aion ostaa 1202/1206/1208/1210/1218 LED-alasvalon. Mitä ohjainta suosittelette?


Vastaus: Ohjaimen valinnassa on huomioitava valaisinten lukumäärä ja se, halutaanko himmennysmahdollisuus. 12-sarjan valaisimia käytetään 350mA virralla. Ohjaimen tiedoista selviää, kuinka suuri sen kuormitus voi olla ja voiko sillä himmentää.

Ohjaimen sijoitus

Mihin sijoitan ohjaimen ja kuinka etäällä valaisimesta se voi olla?


Vastaus: Ohjain tulee sijoittaa tuuletettuun tilaan eikä eristeeseen tai vastaavaan tilaan, jossa lämpötila voi nousta ympäristöä korkeammaksi. Johtimien asennuspituudet vakiovirtadiodeja (350/700mA) käytettäessä voivat olla enintään 30-40m.

Alasvalojen valmistelut katossa

Mitä valmisteluja pitää tehdä, jotta voin asentaa alasvalot olohuoneeseen?


Vastaus: Sekä halogeeni- että LED-asennus edellyttää valmisteluja, varsinkin eristetyssä katossa, johon on asennettava suojakotelot. Koska asennusolosuhteet ovat aina erilaiset, on konsultoitava sähköasentajaa esimerkiksi johtimien reitityksen osalta.

Puutarhavalaistus langattomalla ohjauksella

Haluan puutarhaani valaistuksen, esimerkiksi muutaman kohdevalaisimen sekä valonheittimen. Miten järjestän virransyötön kätevimmin? Miten voin ohjata valaisimia?


Vastaus: Ulkovalaisimia voidaan hyvin ohjata langattomilla kauko- ja seinäohjaimilla, esimerkiksi Trädgårdskit-sarjassamme on Telecon langaton ohjain.

Ota yhteyttä asennusliikkeeseen valaistuksen asennusta varten.

Asennusrasiat

Voinko käyttää LED-valaisimianne ilman asennusrasioita? Katossa on höyrysulkumuovi ennen eristystä.


Vastaus: Eristettyyn tilaan asennus edellyttää aina asennusrasiaa.

Asennuksessa tarvittavat vähimmäismitat alueeseen ilman eristystä on annettu kunkin tuotteen käyttöohjeessa.

LED-valojen sarjaankytkentä

Minulla on kysymys Bright Eye Multi 6:n kytkemisestä. Sen ohjeessa lukee, että se kytketään sarjaan, mutta tietyissä LED-alasvaloissanne neuvotaan kytkemään sarjaan plussasta miinukseen. Onko siinä mitään eroa?


Vastaus: Ei, se on sama asia. Kaikki vakiovirtadiodit (350/700mA) kytketään sarjaan plus - miinus.

LEDstripin kytkeminen

Haluan käyttää LED-strip Flexibel IP20/IP68 -valaisinta. Onko sillä väliä kumpaan päähän liitäntä tehdään?


Vastaus: Ei, liitännän voi tehdä kumpaan tahansa päähän. Muista kuumentaa kutistesukka LEDstrip Flexibel IP68:n yhteydessä, jotta saat tiiviin liitännän.

LED-Spot Dot -valaisimen himmentäminen

Olen ostanut 350mA ohjaimen sekä 6 lähdön amp-haaroitusliittimen ja 4kpl LED-Spot Dot -valaisimia (4203430). Haluan käyttää himmennintä. Mikä on kätevin ratkaisu?


Vastaus: Jos ostamasi ohjain ei ole himmennettävä, se on vaihdettava. Valitse himmennettävä ohjain käytössä olevan kuormituksen ja valaistuksen säätötavan mukaisesti.

Sinun tapauksessasi tarvitset 350mA ohjaimen, joka kestää 4 * 1,2W = 4,8W.

Lisäkosketusnastat

Olen asentanut keittiötason valaisimen (1206). Ahtaan johtojen reitityksen vuoksi monet kosketusnastat kuitenkin vaurioituvat. Voinko tilata uusia kosketusnastoja?


Vastaus: Totta kai, meillä on kosketusnastoja/AMP-littimiä 10-pakkauksena, Snro: 4286756

Useita Decklight Point Kit -sarjoja

Voidaanko useita 4501311 Decklight point Kit -sarjoja kytkeä samaan muuntajaan? Esim. 8 kappaletta?


Vastaus: Mukana tuleva muuntaja kestää enintään 12 Decklight Point -valaisinta, (6W). Lisää valaisimia voidaan ostaa kappaleittain seuraavalla Snrolla:

Snro: 4501312, Decklight Point
Snro: 4201872, jatkojohto 1m