Asennus

Asennus

Kaikissa asennuksissa on tärkeää käyttää oikean tyyppisiä ja pituisia johtoja, jotta tuotteiden toiminta on varmaa ja turvallista. Huomioitavaa LED-asennuksessa

  • Käytä ainoastaan LED-ohjaimia. Lähes kaikki LEDit vaativat toimiakseen oikean napaisuuden, koska käytössä on tasavirta (DC), joten + ja - on kytkettävä oikein. 350/700 mA vakiovirtadiodit on aina kytkettävä sarjaan.
  • Useimmat LED-moduulit ovat värikoodattuja. Väärin kytketty LED ei valaise ja väärä napaisuus voi rikkoa diodin pysyvästi. (+) Punainen, ruskea tai merkinnän mukaan. (-) Sininen, musta tai merkinnän mukaan.

Teho

Teholed toimii normaalisti 350 mA tai 700 mA vakiovirralla. LEDin tehon (W) selvittämiseksi tarvitaan valonlähteen käyttöjännite (Uf), joka on noin 3,5 V. Teho lasketaan kaavalla jännite (Uf) x virta esimerkiksi: 3,5 V x 350 mA = 1,2 W joka pyöristettynä on 1 W. Vastaavasti 700 mA antaa tehoksi 2,5 W, pyöristettynä 3 W.

Tarkat arvot kullekin tuotteelle löytyvät datasivuilta. LEDeissä, joita ohjataan jännitelähteellä, teho lasketaan samalla tavalla kuin perinteisessä matalajännitevalaistuksessa.